Slide1

A 2023 évre tanfolyam időpontjaink már elérhetőek!

Slide1

KEDVEZMÉNYEK AZ ÉV VÉGÉIG!

Slide1

RONCSOLÁSMENTES ANYAGVIZSGÁLÓ KÉPZÉSEK

Az "iskola" nem épület, hanem szellemiség, ami szerint az összeszokott oktatók átadják tudásukat és tapasztalatukat a hallgatóknak. Az iskola nem csak tanít, de nevel is.
Slide2

ELKÖLTÖZTÜNK!

Címünk: 1191 Budapest, Üllői út 206.
previous arrow
next arrow

VÁLTOZÁS! ELKÖLTÖZTÜNK!

2022.07.08 ORSZAK NOVUM Kft.

VÁLTOZÁS! ELKÖLTÖZTÜNK!

A Tungsram épületéből elköltöztünk! Új oktató központunk 1191 Budapest, Üllői út 206.

Bővebben

Figyelem! Cégünk bankszámlaszáma megváltozott …

2021.04.15 ORSZAK NOVUM Kft.

Figyelem! Cégünk bankszámlaszáma megváltozott!!!

Utalásokat kérjük a jövőben erre a számlaszámra intézni.

ORSZAK Novum Kft.
Raiffeisen Bank - 12011265-01750083-00100007

Köszönjük!

Bővebben

FOLYTATJUK KONTAKTÓRÁS KÉPZÉSEINKET!

2020.06.01 ORSZAK NOVUM Kft.

FOLYTATJUK KONTAKTÓRÁS KÉPZÉSEINKET!

A május 26-án megjelent 121. számú Magyar Közlöny 234/2020-as kormányrendelete alapján FOLYTATJUK KONTAKTÓRÁS KÉPZÉSEINKET!

Bővebben

×

Elköltöztünk!

Új címünk: 1191 Budapest, Üllői út 206.

Szálláslehetőségek

Hotel Karin

1047 Budapest, Fóti út 75. - Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , +36-1 370 47 31
www.karinhotel.hu

 


 

Williams Village Szállás & Bowling

1044 Budapest, Kisfaludy utca 16. - Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , +36 70 550 9635
williamsvillage.hu

Újratanúsítás (minden 10. és 20. évben)

Az MSZ EN ISO 9712:2013 szabvány az anyagvizsgáló tanúsítványok érvényessége minden második időszakának (kiállítástól számított tizedik, huszadik,... év) elteltével ÚJRATANÚSÍTÁS-t ír elő:

a)    Az 1. és 2. szint esetén: Az egyénnek teljesítenie kell a megújítás 10. fejezet a) be-  

       kezdése szerinti követelményét (lásd az MSZ EN ISO 9712 szabvány 10. fejezetét)

a/a)      a megelőző 12 hónapon belül végzett látásélességi vizsgálat megfelelő 

             eredményének  írásos bizonyítéka;

a/b)     jelentős időtartamú megszakítás (lásd a 3.27 szakaszt) nélküli, folyamatos

           és megfelelő  munkatevékenység okmányszerű bizonyítéka arra az eljárásra 

          vonatkozóan, amelyre a  tanúsítványt megújítani kérik.

     és egyszerűsített eljárás keretében sikeres gyakorlati vizsgát kell tennie, amely a

     roncsolásmentes vizsgálat folytatólagos végzésére való felkészültséget vizsgálja.

    Ennek tartalmaznia kell a vizsgadaraboknak az újra érvényesítendő tanúsítvány

    alkalmazási területe szerinti vizsgálatát (B melléklet B1. táblázat), és a 2. szint esetén az 1. szintű személyzet használatára alkalmas írásos utasítás elkészítését. Ha az egyénnek nem sikerül elérnie minden megkísérelt vizsgadarabon legalább 70 %-os osztályzatot,akkor meg kell engedni az egész újraminősítő vizsga kétszeri  megismétlését hét napnál későbben és hat hónapnál korábban. Az ismétlés kudarca esetén a tanúsítvány nem érvényesíthető újra, és a  jelöltnek új tanúsításért kell folyamodnia az adott szintre, szakterületre és eljárásra szóló tanúsítvány visszanyeréséhez. Ebben az esetben semmilyen vizsgamentesség  sem jár bármely más, érvényesen birtokolt tanúsítvány alapján.    

 

Tehát a szabvány egyszerűsített eljárás keretében lefolytatott gyakorlati vizsgát ír elő, azaz elég hogy a vizsgabizottság egy főből, a tanúsító szervezet (MAROVISZ, MHtE) által megbízott személyből álljon.

A gyakorlati vizsgának 1. szintű tanúsítvány újratanúsítása esetén annyi próbadarab megvizsgálásából kell állnia, ahány termékterületet az újratanúsítandó tanúsítvány tartalmaz. (Lásd még a szabvány B1. táblázatát is!)

A gyakorlati vizsgának 2. szintű tanúsítvány újratanúsítása esetén annyi próbadarab megvizsgálásából kell állnia, ahány termékterületet az újratanúsítandó tanúsítvány tartalmaz. (Lásd még a szabvány B1. táblázatát is!) A 2. szintű jelöltnek termékterületenként az 1. szintű személyzet használatára alkalmas vizsgálati utasítást is ki kell dolgoznia. Ennek során a jelölt tanúbizonyságot tesz az új szabványok megfelelő ismeretéből is.

(Jelenleg a hazai gyakorlat ettől eltér.)

Az MSZ EN ISO 9712:2013 szabvány szerint a tanúsítvány lejárta előtt 6 hónappal lehet kezdeményezni  az újratanúsítást az igazolások benyújtásával. A lejáratot követő 12 hónap eltelte útán a tanúsítvány végérvényesen elveszett.

Érdeklődjön ÚJRATANÚSÍTÓ (MPV2-ÚJRA, UT2-ÚJRA, LT2-ÚJRA és AT2-ÚJRA, RT2-ÚJRA+SUGVÉD) tanfolyamaink iránt!

Az újratanúsítás  (eljárási)  díját a tanúsító  (MAROVISZ, MHtE) számlázza ki.

Az ÚJRATANÚSÍTÓ tanfolyamaink díjában benne foglaltatik a gyakorlati vizsga díja is. Gyakorlati vizsga a tanfolyamainkon meghirdetett időpontokban minden esetben tehető, de kellő számú jelentkező  (8 - 10 fő)  esetén további időpontokat is szervezünk.

Az ORSZAK Novum Kft. felkészítés nélkül nem fogad hallgatókat újratanúsító vizsgára.

Tennivalók évente

Az MSZ EN ISO 9712:2013 szabvány 9.4 pontja a tanúsítványok érvényességét max. öt évben határozza meg, feltéve hogy:

  • nem történik a tanúsítási eljárással vagy az etikai kódex előírásaival összeegyeztethetetlen viselkedés
  • az anyagvizsgáló nem válik fizikailag képtelenné (látásélessége romlása miatt) feladata ellátására (szabvány 7.4 pont),
  • munkavégzésében nem állt be jelentős időtartam megszakítás (szabvány 3.27 pont) abban (azokban) az eljárásban (eljárásokban), amire a tanúsítása szól.
  • ha az egyén megbukik az újratanúsításon

Tehát évente szemészhez kell menni és ugyancsak évente, a munkáltatóval, igazoltatni kell a folyamatos munkavégzés tényét a tanúsítvány hátoldalán. A leigazolt tanúsítvány fénymásolatát a Vizsgaközpontba (MHtE, MAROVISZ) be kell küldeni.

 

MAROVISZ

Cím: 1191 Budapest, Üllői út 206. "B" épület II. lépcsőház IV. emelet 422
Tel: +36 20 3622906
Honlap: www.szemelytanusitas.hu
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

MHtE

Cím: 1149 Budapest, Fogarasi út 10-14.
Fax: 06-1-363-3295
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Megújítás (minden 5. és 15. évben)

Ha évente a Tanúsító részére megküldésre került a folyamatos munkavégzés igazolása, akkor az 5. év végén adminisztrativ ellenőrzésre kerül sor, amelynek keretében egy 12 hónapnál nem régebbi látásvizsgálati leletet és az eredeti (hátul leigazolt) tanúsítványt kell a vizsgaközpontba (MAROVISZ, MHtE) beküldeni. Ez a megújítás, amely további öt évre érvényesíti a tanúsítványt.

Az MSZ EN ISO 9712:2013 szabvány 10. pontja szerint a meghosszabbítást a tanúsítvány lejárta előtt 6 hónappal kell kezdeményezni a bizonylatok benyújtásával. A lejáratot követő 12 hónap elteltével a tanúsítvány végleg elveszett.

Ha bármilyen okból a 10.1 szakasz b) bekezdés szerinti folyamatos munkavégzés nem teljesül, akkor a jelöltnek lehetősége van újratanúsításon (szabvány 11. pont) részt venni.

Ha az újratanúsító vizsga sikertelen, a jelöltet új jelentkezőnek kell tekinteni az érintett eljárásban, termékterületen és szinten.

Érdeklődjön ÚJRATANÚSÍTÓ tanfolyamaink iránt!

with slidbar

1. oldal / 3

Közelgő tanfolyamaink

Nincsenek események

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Néhány hetente jelentkező hírlevelünkből tájékozódhat aktuális tanfolyamainkról, szakmai érdekességekről.