Slide1

KEDVEZMÉNYEK AZ ÉV VÉGÉIG!

Slide1

RONCSOLÁSMENTES ANYAGVIZSGÁLÓ KÉPZÉSEK

Az "iskola" nem épület, hanem szellemiség, ami szerint az összeszokott oktatók átadják tudásukat és tapasztalatukat a hallgatóknak. Az iskola nem csak tanít, de nevel is.
Slide2

ELKÖLTÖZTÜNK!

Címünk: 1044 Budapest, Váci út 77
previous arrow
next arrow

Figyelem! Cégünk bankszámlaszáma megváltozott …

2021.04.15 ORSZAK NOVUM Kft.

Figyelem! Cégünk bankszámlaszáma megváltozott!!!

Utalásokat kérjük a jövőben erre a számlaszámra intézni.

ORSZAK Novum Kft.
Raiffeisen Bank - 12011265-01750083-00100007

Köszönjük!

Bővebben

2021 évi tanfolyamok - decemberig frissítve

2020.08.25 ORSZAK NOVUM Kft.

2021 évi tanfolyamok - decemberig frissítve

Tisztelt Partnerünk!

A 2021. évben is valamennyi roncsolásmentes anyagvizsgáló eljárásból indítunk 1-es, 2-es és 3-as szintű tanfolyamokat, amelyek sikeres elvégzése után MSZ EN ISO 9712:2012  szabvány szerinti tanúsítvány szerezhető.

Bővebben

VÁLTOZÁS! KÖLTÖZÜNK!

2020.07.01 ORSZAK NOVUM Kft.

VÁLTOZÁS! KÖLTÖZÜNK!

2020. júliusától már az új oktató központunkban, 1044 Budapest, Váci út 77. 4. épület alatt fogadjuk hallgatóinkat.

Bővebben

FOLYTATJUK KONTAKTÓRÁS KÉPZÉSEINKET!

2020.06.01 ORSZAK NOVUM Kft.

FOLYTATJUK KONTAKTÓRÁS KÉPZÉSEINKET!

A május 26-án megjelent 121. számú Magyar Közlöny 234/2020-as kormányrendelete alapján FOLYTATJUK KONTAKTÓRÁS KÉPZÉSEINKET!

Bővebben

Szálláslehetőségek

Hotel Karin

1047 Budapest, Fóti út 75. - Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , +36-1 370 47 31
www.karinhotel.hu

 


 

Williams Village Szállás & Bowling

1044 Budapest, Kisfaludy utca 16. - Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , +36 70 550 9635
williamsvillage.hu

Újratanúsítás (minden 10. és 20. évben)

Az MSZ EN ISO 9712:2013 szabvány az anyagvizsgáló tanúsítványok érvényessége minden második időszakának (kiállítástól számított tizedik, huszadik,... év) elteltével ÚJRATANÚSÍTÁS-t ír elő:

a)    Az 1. és 2. szint esetén: Az egyénnek teljesítenie kell a megújítás 10. fejezet a) be-  

       kezdése szerinti követelményét (lásd az MSZ EN ISO 9712 szabvány 10. fejezetét)

a/a)      a megelőző 12 hónapon belül végzett látásélességi vizsgálat megfelelő 

             eredményének  írásos bizonyítéka;

a/b)     jelentős időtartamú megszakítás (lásd a 3.27 szakaszt) nélküli, folyamatos

           és megfelelő  munkatevékenység okmányszerű bizonyítéka arra az eljárásra 

          vonatkozóan, amelyre a  tanúsítványt megújítani kérik.

     és egyszerűsített eljárás keretében sikeres gyakorlati vizsgát kell tennie, amely a

     roncsolásmentes vizsgálat folytatólagos végzésére való felkészültséget vizsgálja.

    Ennek tartalmaznia kell a vizsgadaraboknak az újra érvényesítendő tanúsítvány

    alkalmazási területe szerinti vizsgálatát (B melléklet B1. táblázat), és a 2. szint esetén az 1. szintű személyzet használatára alkalmas írásos utasítás elkészítését. Ha az egyénnek nem sikerül elérnie minden megkísérelt vizsgadarabon legalább 70 %-os osztályzatot,akkor meg kell engedni az egész újraminősítő vizsga kétszeri  megismétlését hét napnál későbben és hat hónapnál korábban. Az ismétlés kudarca esetén a tanúsítvány nem érvényesíthető újra, és a  jelöltnek új tanúsításért kell folyamodnia az adott szintre, szakterületre és eljárásra szóló tanúsítvány visszanyeréséhez. Ebben az esetben semmilyen vizsgamentesség  sem jár bármely más, érvényesen birtokolt tanúsítvány alapján.    

 

Tehát a szabvány egyszerűsített eljárás keretében lefolytatott gyakorlati vizsgát ír elő, azaz elég hogy a vizsgabizottság egy főből, a tanúsító szervezet (MAROVISZ, MHtE) által megbízott személyből álljon.

A gyakorlati vizsgának 1. szintű tanúsítvány újratanúsítása esetén annyi próbadarab megvizsgálásából kell állnia, ahány termékterületet az újratanúsítandó tanúsítvány tartalmaz. (Lásd még a szabvány B1. táblázatát is!)

A gyakorlati vizsgának 2. szintű tanúsítvány újratanúsítása esetén annyi próbadarab megvizsgálásából kell állnia, ahány termékterületet az újratanúsítandó tanúsítvány tartalmaz. (Lásd még a szabvány B1. táblázatát is!) A 2. szintű jelöltnek termékterületenként az 1. szintű személyzet használatára alkalmas vizsgálati utasítást is ki kell dolgoznia. Ennek során a jelölt tanúbizonyságot tesz az új szabványok megfelelő ismeretéből is.

(Jelenleg a hazai gyakorlat ettől eltér.)

Az MSZ EN ISO 9712:2013 szabvány szerint a tanúsítvány lejárta előtt 6 hónappal lehet kezdeményezni  az újratanúsítást az igazolások benyújtásával. A lejáratot követő 12 hónap eltelte útán a tanúsítvány végérvényesen elveszett.

Érdeklődjön ÚJRATANÚSÍTÓ (MPV2-ÚJRA, UT2-ÚJRA, LT2-ÚJRA és AT2-ÚJRA, RT2-ÚJRA+SUGVÉD) tanfolyamaink iránt!

Az újratanúsítás  (eljárási)  díját a tanúsító  (MAROVISZ, MHtE) számlázza ki.

Az ÚJRATANÚSÍTÓ tanfolyamaink díjában benne foglaltatik a gyakorlati vizsga díja is. Gyakorlati vizsga a tanfolyamainkon meghirdetett időpontokban minden esetben tehető, de kellő számú jelentkező  (8 - 10 fő)  esetén további időpontokat is szervezünk.

Az ORSZAK Novum Kft. felkészítés nélkül nem fogad hallgatókat újratanúsító vizsgára.

Tennivalók évente

Az MSZ EN ISO 9712:2013 szabvány 9.4 pontja a tanúsítványok érvényességét max. öt évben határozza meg, feltéve hogy:

  • nem történik a tanúsítási eljárással vagy az etikai kódex előírásaival összeegyeztethetetlen viselkedés
  • az anyagvizsgáló nem válik fizikailag képtelenné (látásélessége romlása miatt) feladata ellátására (szabvány 7.4 pont),
  • munkavégzésében nem állt be jelentős időtartam megszakítás (szabvány 3.27 pont) abban (azokban) az eljárásban (eljárásokban), amire a tanúsítása szól.
  • ha az egyén megbukik az újratanúsításon

Tehát évente szemészhez kell menni és ugyancsak évente, a munkáltatóval, igazoltatni kell a folyamatos munkavégzés tényét a tanúsítvány hátoldalán. A leigazolt tanúsítvány fénymásolatát a Vizsgaközpontba (MHtE, MAROVISZ) be kell küldeni.

 

MAROVISZ

Cím: 1191 Budapest, Üllői út 206. "B" épület II. lépcsőház IV. emelet 422
Tel: +36 20 3622906
Honlap: www.szemelytanusitas.hu
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

MHtE

Cím: 1149 Budapest, Fogarasi út 10-14.
Fax: 06-1-363-3295
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Megújítás (minden 5. és 15. évben)

Ha évente a Tanúsító részére megküldésre került a folyamatos munkavégzés igazolása, akkor az 5. év végén adminisztrativ ellenőrzésre kerül sor, amelynek keretében egy 12 hónapnál nem régebbi látásvizsgálati leletet és az eredeti (hátul leigazolt) tanúsítványt kell a vizsgaközpontba (MAROVISZ, MHtE) beküldeni. Ez a megújítás, amely további öt évre érvényesíti a tanúsítványt.

Az MSZ EN ISO 9712:2013 szabvány 10. pontja szerint a meghosszabbítást a tanúsítvány lejárta előtt 6 hónappal kell kezdeményezni a bizonylatok benyújtásával. A lejáratot követő 12 hónap elteltével a tanúsítvány végleg elveszett.

Ha bármilyen okból a 10.1 szakasz b) bekezdés szerinti folyamatos munkavégzés nem teljesül, akkor a jelöltnek lehetősége van újratanúsításon (szabvány 11. pont) részt venni.

Ha az újratanúsító vizsga sikertelen, a jelöltet új jelentkezőnek kell tekinteni az érintett eljárásban, termékterületen és szinten.

Érdeklődjön ÚJRATANÚSÍTÓ tanfolyamaink iránt!

with slidbar

1. oldal / 3

Közelgő tanfolyamaink

Nincsenek események

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Néhány hetente jelentkező hírlevelünkből tájékozódhat aktuális tanfolyamainkról, szakmai érdekességekről.