Telefon: +36-20-326-4291 | Email: orszak@orszak.hu

RONCSOLÁSMENTES ANYAGVIZSGÁLÓ
KÉPZÉSEK

Az "iskola" nem épület, hanem szellemiség, ami szerint az

összeszokott oktatók átadják tudásukat és tapasztalatukat a

hallgatóknak. Az iskola nem csak tanít, de nevel is.

A Duna jobb partján. a magas löszfalon régóta lakott hely Dunaföldvár. A rómaiak Anamantia névre hallgató településének hírnöke egy máig látható római mérföldkő. Dunaföldvárnak lejárata van az M6-os autópályáról, és itt találkozik a 62-es és az 52-es főút is. Nagyon sok távolsági autóbusz járat itt megy a Dunántúlról az Alföldre, és viszont. Ezért a város elérhetősége jó.

  

Földvár nevével 1199-ben találkozhatunk először. Az 1131-ben alapított Bencés apátság először a nagyszombati, majd a pesti (ma ELTE) egyetem tulajdonába került.

Az un. "TöröK" vagy "Csonka"-torony a XV. században épült.

Az egykori ferences zárdában, a Magyar Lászlóról, a híres afrika kutatóról elnevezett gimnázium működik.

A Ferences templom barokk épülete 1786-ból való.

A reformkór híres vízépítő mérnöke, Beszédes József is itt van eltemetve.

Az Ő nevét viseli a több mint 70 éve épített Duna híd is, ami sokáig az egyetlen állandó átkelési lehetőség volt Budapesttől  Bajáig.

A vár mellett magasodik az 1723-29. között épült római katolikus templom. A főtér közelében áll a XVIII-dik századi Szerb (Rác) templom.

Dunaföldvár arculata városias. Ezt nemcsak a halászcsárda, a melegvizű strand és a kemping és a sok üzlet, de a főtér is bizonyítja.

Aki kedvet kap a hosszabb itt tartózkodáshoz (például anyagvizsgáló tanfolyamon óhajt részt venni :-)) ) annak kényelmes panziók is rendelkezésére állnak. hidfo.panzio@gmail.com

 

Ha már itt töltjük az estét, érdemes felsétálni a Kálvária dombra, és megnézni a Solti sík és a Mezőföld találkozását.

Vagy elsétálni az 1742-es pestisjárvány alkalmával emelt kápolnához, és a környező mélyutakban kialakított, a löszfalba vájt boros pincékhez.