Telefon: +36-20-326-4291 | Email: orszak@orszak.hu

RONCSOLÁSMENTES ANYAGVIZSGÁLÓ
KÉPZÉSEK

Az "iskola" nem épület, hanem szellemiség, ami szerint az

összeszokott oktatók átadják tudásukat és tapasztalatukat a

hallgatóknak. Az iskola nem csak tanít, de nevel is.

A Kárpátalján a magyarság zöme az Ungvár - Munkács - Técső területen él és ápolja nyelvét, kulturáját. Ebben jelentős segítséget kap hazai civil szervezetektől és a történelmi egyházaktól.

A Tisza felső folyása mentén szórványban élő honfitársaink a rahói járásban, Rahó, Tiszabogdán, Szidovec és Körösmező településeken ápolják nyelvüket, magyarságukat. Részint a távolság, részint a szorvány lét okán errefele kevesebb segítség jut. 

 Néhány lelkes tanító megszállottsága eredményezte, hogy a gyerekek "vasárnapi iskolája"-ból több ovodai csoport és magyartannyelvű általános iskola fejlődhetett ki.

 

Rahón a "Cipceráj"-ban a Külügyminésztérium anyagi támogatásával és a Falvak Kulturájáért Alapítvány szervezésében oktatási- kulturális és internet központ létesült a  bul. Hmelnicki 86. alatt. (tel/fax:8-3132 22 803, e-mail: raho_lovagja@freemail.hu

 

 

Az avatóünnepségen részt vett Magyarország Beregsurányi vezető-konzulja, a Határontúli Magyarok Hivatalának Főosztályvezetője és a Rahói alpolgármester  (Bemozdulva Nick Ferenc, A Falvak Kulturájáért Alapítvány elnöke), valamint sok helybeli és környékbeli .

A sok "névtelen" segítő között az ORSZAK Bt. munkatársai is megtalálhatók.

Ha kedve szottyant, és eljönne a Tisza születési helyére:

                        nickkati@freemail.hu

                        raho_lovagja@freemail.hu

                        www.rahocentrum.shp.hu

A Magyar Televizió  (M1)  szombat reggelente a Hétmérföld című műsorában rendszeresen Kárpátaljai településeket is bemutat.

http://www.youtube.com/watch?v=FUpAER-O3zQ&feature=youtu.be
http://www.youtube.com/watch?v=w1QX6ziTLq4&feature=youtu.be
http://www.youtube.com/watch?v=sBfkONMpIuM&feature=youtu.be

<http://www.youtube.com/watch?v=77AErdXJwdU&feature=youtu.be>